Mums prireiks:
1. Dviejų puodų skirtingų dydžių
2. 100 g muilo (be priemaišų,paprastas baltas muilas,gali būti vaikiškas)
3. Stiklinės karšto vandens
4. 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
5. Priedų (pagal norą) (čia jau fantazijos ir skonio reikalas,tai
gali būti įvairios žolelės,tarkuotos žievelės,prieskoniai...tokie,kaip
cinamonas,gvazdikėliai,galite įdėti medaus,pieno,porą lašų eterinio
aliejaus,džiovintų gėlių...)
6. Valgomojo šaukšto (pageidautina medinio)
Ant viryklės dedame du puodus,vieną įdėję į kitą,į didesnį pilame
vandens,kad pasiektų mažojo dugną(aš mažesnį dėjau seną(dėl visą ko,jei
liktų kvapas ar muilo likučiai) ant mažos ugnies.
Palaukiame porą minučių kol puodai įkais ir įpilame 2 valgomus šaukštus
alyvuogių aliejaus (100g muilo,jei muilo dėsite 200g,alyvuogių aliejaus
atitinkamai 4 valgomieji šaukštai)
Alyvuogių aliejus taip pat turi pakaisti porą minučių.O tuo metu smulkiai tarkuojame muilą
Taip atrodo sutarkuotas muilas
Dabar muilą suberiame į puodą ir gerai išmaišome su alyvuogių aliejumi
Išmaišę,įpilame 180-200 ml vandens(stiklinę) ir maišome iki vientįsos
masės.Aš dar įpyliau pieno(maždaug 50 ml),taip geriau putoja
Uždengiame puodą dangčiu ir kaitiname 10 minučių kartkartėmis pamaišydami
edame priedus,kokius tik norite.Aš iš pradžių įdėjau medų
Po to maltų čiobrelių
Sirupo spalvai paryškinti.Galima ir kokio nors kito valgomojo dažyklio(pvz burokėlių sultys, sutarkuotų agurkų)
Šį kartą įdėjau ir kremo rankoms
Galima įlašinti porą lašų eterinio aliejaus.Jis priduos muilui norimą
kvapą,tik nepersistenkit,nes per daug kvapo gali viską sugadinti.Viską
išmaišius virkite dar 10-15 min
Paruoškite norimos formos indelius,sutepkite juos eteriniu aliejumi(kad
lengviau būtų išimti muilą), supylkite muilo masę ir pastatykite ant
palangės porai valandų iki kol sustings(gali sustingti ir per kokias 5-7
valandas,taip kad nesijaudinkyte,jeigu po 2-3 valandų dar ne visai
sustingo)
Išimkite muilą iš formelių(aš muilą perpjaunu per pusę ir palankstau
formelę iš apačios,kol jis neišeina,nes pats lengvai "neiššoka"
Dabar padėkite muilą į saugią vietą neuždengus,laikykite kambario
temperatūroje savaitę,kol muilas sukietės(kartais galima jį naudoti jau
po 5 dienų) Aš muilą laikau rūbinėlės viršutinėje lentynoje,sudėjusi jį į
batų dežutę,neuždengusi dangčio(jei uždengsite,muilas pradės pelyti)
Sėkmės!!!
Aciu uz gera staripsniuka! Bandysime gaminti :)
AtsakytiPanaikinti