2014 m. sausio 7 d., antradienis

Naminis griliažas

 Ingredientai:
 250 g kapotų migdolų
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
70 g medaus
120 g cukraus
1 kiaušinio baltymas

 Gaminimas:
Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje.
Į puodą suberti apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų.
Masę virti, kol gražiai pagels .Tai maždaug 30 min(gali būti mažiau). Paskui pamažu supilti baltymų putas ir riešutus, dar pavirti apie 10 min. Dažnai ir gerai maišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą. Atvėsusį griliažą supjaustyti mažais gabaliukais ir palikti, kad sukietėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą